Συνθετη Αναζητηση Νομοθεσιας - Νομολογιας

Νομοθεσία

Hλεκτρονικό πινάκιο, καταχώριση της διάταξης στο ηλεκτρονικό βιβλίο διατάξεων και ηλεκτρονική ενημέρωση των διαδίκων, κατά το άρθρο 237 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

 

Δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 19/17-3-2017 / Εγγραφή της υπόθεσης στο ηλεκτρονικό πινάκιο, καταχώριση της διάταξης στο ηλεκτρονικό βιβλίο διατάξεων και ηλεκτρονική ενημέρωση των διαδίκων, κατά το άρθρο 237 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ΦΕΚ 33Α.

 

Με τις διατάξεις του εν λόγω Π.Δ. ορίζεται η διαδικασία εγγραφής της υπόθεσης στο ηλεκτρονικό πινάκιο, της καταχώρισης της διάταξης στο ηλεκτρονικό βιβλίο διατάξεων και της ηλεκτρονικής ενημέρωσης των διαδίκων, σύμφωνα με τις παραγράφους 4 και 6 του άρθρου 237 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

α. Ως «ηλεκτρονικό πινάκιο» ορίζεται το βιβλίο της παραγράφου 3 του άρθρου 226 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το οποίο τηρείται ηλεκτρονικά.
β. Ως «ηλεκτρονικό βιβλίο διατάξεων» ορίζεται το οικείο βιβλίο της παραγράφου 6 του άρθρου 237 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το οποίο τηρείται ηλεκτρονικά.

Το ηλεκτρονικό πινάκιο διαθέτει τα ακόλουθα στοιχεία:
α) ημερομηνία,
β) αύξοντα αριθμό πινακίου,
γ) δικαστήριο,
δ) κτίριο,
ε) αίθουσα,
στ) γενικό ή/και ειδικό αριθμό κατάθεσης,
ζ) όνομα και επώνυμο διαδίκων και
η) όνομα και επώνυμο πληρεξουσίων δικηγόρων.

Η καταχώριση των στοιχείων των πληρεξουσίων δικηγόρων των διαδίκων γίνεται, όπου αυτό είναι εφικτό, με την αξιοποίηση βάσεων δεδομένων των Δικηγορικών Συλλόγων ή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Στοιχεία ταυτοποίησης του πληρεξουσίου δικηγόρου ή και της δικηγορικής εταιρείας ορίζονται τα ακόλουθα:
α) αριθμός μητρώου οικείου Δικηγορικού Συλλόγου,
β) όνομα,
γ) επώνυμο,
δ) διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.